Francie

Francie je největší zemí Evropské Unie a jednou z nejlidnatějších zemí v Evropě. Díky své velikosti  toho nabízí opravdu hodně. Na východě jsou to vysoké alpské vrcholky s nejvyšší horou Evropy Mont Blanc, které se volně svažují k Azurovému pobřeží v Provence. Místa na úžasné koupání postupně přechází do oblasti Okcitánie, kde fouká přes 300 dní v roce, a je proto vhodná na windsurfing a kiteboarding. Na jihu je Francie od Španělska oddělena rozeklanými štíty Pyrenejí a na západě zase omývána Atlantickým oceánem v Biskajském zálivu. Divoké vlny utichají a severněji je pobřeží mělčí. Příliv a odliv vytváří impozantní zátoky, z nichž jedné dominuje známý ostrov Mont-Saint-Michel. Počasí je tady temné a celkově Bretagne připomíná Anglii. Ještě více na severu se nachází Normandie, kde člověka zaujmou místa, na nichž se přepisovala historie. Nesmíme opomenout také Paříž, která patří k nejkrásnějším hlavním městům světa. Celkově je toho ve Francii k vidění strašně moc, od vysokých hor, přes nádherná koupání v moři a oceánu až po úžasná města, muzea a historické stavby. Jeden život na poznání celé Francie rozhodně nestačí!


… Nejnovější články …

  • Trek podél pobřeží Korsiky
    Na Korsiku jezdíme jako průvodci pro CK Alpina docela pravidelně. Nyní máme mezi zájezdy pár dnů volna a vydáváme se objevovat nová místa. Nejprve nás čeká trek okolo nejsevernějšího výběžku Korsiky Cap Corse a později se stopem i po svých přesuneme na pláž Loto, která bývá označována za jednu z top pláží na „ostrově krásy“. Tak neváhejte a vydejte se s námi na trek podél pobřeží Korsiky.
  • Nejlepší památky a zajímavá místa v Paříži
    Paříž je jedním z nejkrásnějších hlavních měst v Evropě, a dokonce i ve světě. Sídlí v ní téměř polovina francouzských firem, a také důležité mezinárodní organizace. Moderní technologie jsou zde dokonale kombinovány s historickými stavbami. Nádherné katedrály, romantika u řeky Seiny a legendární Eiffelova věž, to je ta pravá Paříž. Objevte v našem článku ty nejlepší památky a zajímavá místa v Paříži.
  • Mont Saint Michel – nejkrásnější místo Normandie
    Normandie nabízí historická města, pláže s bílými útesy a jednu z nejnavštěvovanějších památek Francie. Objevte v našem článku Mont Saint Michel – nejkrásnější místo Normandie. Kromě popisu opatství obklopeného mořem zde naleznete spoustu tipů, např. jak ušetřit, kde parkovat nebo jaké zajímavosti najdete v okolí.
  • Bordeaux a La Rochelle – perly Nové Akvitánie
    Zajímalo vás někdy, jaké je to koupat se v širém oceánu? Pokud ano, pak je pro vás Biskajský záliv ideální. Atlantický oceán tady omílá většinu francouzského pobřeží a divokých pláží je tu nespočet. Kromě koupání, ale můžete obdivovat i krásná města, např. Bordeaux a La Rochelle – perly Nové Akvitánie. Vydejte se za krásnými památkami, červeným vínem a bouřlivým oceánem.
  • Nejkrásnější místa pobřeží Okcitánie
    Francie je nesmírně rozmanitou zemí. Velehory, moře a oceán, historická města i zemědělské oblasti. To vše, a ještě mnohem více může člověk zažít v rámci jedné země. Jaké by to asi bylo, vydat se do méně profláknutého regiónu, kde máte nekonečné pláže téměř pro sebe? K tomu neméně krásná města a cenově přijatelné francouzské speciality. Přečtěte si náš článek a objevte ta nejkrásnější místa pobřeží Okcitánie.
  • Nejkrásnější místa Provence a Francouzské riviéry
    Provence je jednou z nejnavštěvovanějších oblastí Francie. Na severu ohraničená Alpami, na jihu zakončená Azurovým pobřežím. Slunce, víno a levandule. V tomto regionu poznáte opravdovou Francii. Pojďte se s námi podívat, jak autem projet tento malebný kout země galského kohouta, a poznat tak ta nejkrásnější místa Provence a Francouzské riviéry.